Diensten

Online lezing

Binnenkort geef ik een gratis online lezing voor professionals! 

Pawsitivity Academy

Binnenkort openen de deuren van de Pawsitivity Academy opnieuw! 

Ben jij een hondenprofessional, trimster om specifieker te zijn en heb jij altijd meer willen weten over het gedrag van de hond. 

Dan is deze online cursus wat jij nodig hebt! Na deze online cursus + coaching calls en opdrachten heb jij “the keys” voor een vlotte communicatie met de hond, heb jij geleerd om het gedrag van honden op een effectieve manier te observeren en interpreteren, zijn ook jouw communicatieve vaardigheden geanalyseerd. De cursus staat boordevol met de nieuwste inzichten waardoor jij en de hond in staat zijn een betere communicatie te gaan creëren. Want zeg nu zelf, goede communicatie zorgt toch voor duidelijkheid en verbinding, wat iedere relatie ten goede komt. Ho, en als kers op de taart krijg je bij het beëindigen van de cursus een certificaat, wat een meerwaarde zal geven in je salon! 

Ben jij dus een trimster die op zoek is naar deze kennis, dan is deze cursus wat jij nodig hebt!  Zeg jij YES, dit wil ik en waar schrijf ik mij in!?  De deuren zijn momenteel gesloten. Maar je kan je hieronder op de wachtlijst zetten voor de volgende editie.

Ben jij dus een trimster die op zoek is naar deze kennis, dan is deze cursus wat jij nodig hebt!  Zeg jij YES, dit wil ik en waar schrijf ik mij in!?  Klik dan snel op de knop hieronder.

Klik dan hier en claim je plaats, zo kom jij op de wachtlijst en weet jij als eerste wanneer de deuren open gaan! De plaatsen zullen beperkt zijn! Deze cursus wordt ook maar 1 maal aan deze zeer scherpe prijs aangeboden! Zet je op de lijst en scoor zo een epic cursus aan €750 ipv €3.000 en leuke verrassing bij aanvang!

Hondengedragscoach

Hoe ik werk

Ik werk op een vriendelijke open manier met begrip voor het pawvriendje en zijn/haar verzorger(s). Ik houd rekening met de volledige welzijn van je Pawvriendje, fysiek en emotioneel.

In deze manier van werken horen geen aversieve middelen zoals: sliplijnen, slipkettingen, e-collars, Ook de dominantie theoriën horen niet thuis in deze aanpak, die theorieën zijn al lang verleden tijd en achterhaald. Laten wij daar dankbaar voor zijn !

Het volledig gedragsbegeleiding traject

Met dit traject ben je gebaat wanneer je tegen het gedrag van je Pawvriend aanloopt en je niet (meer) weet “van welk hout pijlen maken”.
Al de goedbedoelde adviezen vliegen je rond de oren zodat je “door het bos de bomen niet meer ziet”. Met dit traject help ik je weer “on track” en krijg jij weer het overzicht en de focus om een realistisch doel te stellen en te behalen.

Het volledig gedragsbegeleiding traject bestaat uit :

Het bestaat uit 3 consulten die doorgaan bij je thuis, op wandeling of op een wandelplaats naar jullie keuze, een telefonisch/berichten onderhoud.

 • Het eerste consult bestaat uit 1,5h tijd die ik vrij maak voor jullie, dan ben ik er ten volle voor jullie. In dit 1e consult luister en analyseer ik het probleem waar jullie tegenaan lopen. (Er wordt tijdens een traject telkens gewerkt aan 1 probleem).
 • Een telefonisch onderhoud of via berichten (whatsapp) van 30 min. gedurend het volledige traject.
 • Het 2e consult maak ik 60 min volledig vrij voor jullie en ben ik er enkel en alleen voor jullie. Dit gaat door bij jullie thuis, op een afgesproken plaats of op wandeling.
 • In dit 60 min durend consult beschrijven jullie de bevindingen, dit is ook een moment waar ik kan bijsturen indien nodig.
 • Een 3e consult van 60 min maak ik tijd vrij voor jullie en ben ik er voor jullie. Dit 3e consult gaat bij jullie thuis door of op een (wandel)plaats naar jullie keuze.
 • In dit 60 min durende consult beschrijven jullie de vorderingen die gemaakt zijn en bespreek/evalueer ik het afgewerkte traject met jullie.
 • Hier kunnen  jullie kiezen (indien nodig) voor nog losse consulten.
 • Deze keuze is uiteraard volledig aan jullie zelf.
 • (Als je beslist, na dit volledige traject,nog losse consulten nodig te hebben, dan  krijg je deze aan een korting).
 • Het is aangewezen de afspraken van dit traject van te voren in te plannen in onze beide agenda’s.
 • Denk je na dit traject meer consulten nodig te hebben, dan kan je dat altijd met losse consulten van 1h aanvullen.
Picture2

Als al de neuzen in dezelfde richting staan is “the sky the limit”

Picture3

Dit volledig gedragsbegeleiding traject is voor verzorgers die

 • Open naar zichzelf durven kijken.
 • Open durven kijken naar het gedrag van hun Pawvriend.
 • Echt samen willen werken.
 • Niet op zoek zijn naar snelle oplossingen.
 • Zich 100%  willen verdiepen in het gedrag van hun Pawvriend.
 • Hun Pawvriend willen laten nakijken bij een dierenarts bij vermoeden van lichamelijk ongemak.
 • Het echt anders durven aanpakken dan anderen.
 • De handen uit de mouwen durven steken.

Dit volledig gedragsbegeleiding traject is niet voor verzorgers die

 • Een quick fix oplossing willen.
 • Liever niet professionele adviezen volgen in plaats van een gecertificeerd professionele hondengedragscoach.
 • Denken dat er niets meer dient te gebeuren en dat alles vanzelf zal gaan.
 • Willen vasthouden aan de dominantie theorie.

Praktisch

Dit volledige gedragsbegeleiding traject vraagt een investering van jullie van €320.
Reiskosten in Dessel zijn gratis, daarbuiten €0,40 p/km vanaf Dessel. Beslis je na het dit traject nog losse consulten te nemen, dan betaal je deze €65  in plaats van €80. Let op deze losse consulten dienen geboekt te worden tijdens het 3e consult!

Losse consulten als je graag wat meer wilt weten over de taal van je Pawvriendje.

Losse gedrags consulten kunnen ook als je graag wat meer te weten wil komen over de taal van je Pawvriendje. Krijg jij binnenkort een puppy dan kan je met dit los consult al wat meer te weten komen over de do’s & don’ts en hoe om te gaan met een puppy.  Dit los gedragsconsult vindt plaats bij je thuis en duurt 60 min. 

In dit consult kom je te weten wat je Pawvriendje allemaal laat zien aan gedrag en wat hij/zij je te vertellen heeft. (In dit consult worden geen adviezen gegeven over gedragsproblemen). Dit los consult heeft een kostenplaatje van €80 reiskosten binnen Dessel zijn gratis, daarbuiten €0,40 p/km vanaf Dessel.

Vacht/huid & gedrag begeleiding

Vacht-huid verzorging is een must voor de gehele fysiek & emotioneel welzijn van je Pawvriendje.

Maar wat doe je als die vacht/huid verzorging de gehele welzijn van je Pawvriendje in gedrang brengt, omdat hij/zij het moeilijk of spannend vindt. Als je signalen opmerkt als wegkruipen, grommen, happen, snappen als je het verzorgingsmateriaal nog maar boven haalt dan is het vacht/huid & gedrag traject wel iets voor jullie.

Laat dit nu mijn specialisatie zijn. Als gediplomeerd hondentrimster kan ik jullie perfect begeleiden in de vacht/huid verzorging en als gecertificeerd hondengedragsbegeleider kan ik op dat gedeelte perfect inspelen! 

Hoe ik werk tijdens het vacht/huid & gedrag begeleiding traject

Zijn jullie al klant in het salon dan hebben wij het traject al besproken in het salon. Ben je (nog) geen klant in het salon dan nemen wij telefonisch contact met elkaar op om af te toetsen of de visie van Pawsitivity past bij jullie wensen. Van mijn kant kan ik nagaan of jullie wensen haalbaar zijn en of de visie van Pawsitivity past bij jullie wensen.

Als de visies bij elkaar zijn afgestemd en het voelt langs de beide partijen goed aan kunnen wij starten met het vacht/huid & gedrag traject. In het eerste consult van 1h maken wij een haalbaar basis plan in de vacht/huid verzorging van je Pawvriendje. Je krijgt samen huiswerk mee waar je mee aan de slag gaat tot aan het volgende consult.

In deze praktijk gerichte consulten gaan wij stap voor stap de vacht/huid verzorging opbouwen. Dit gebeurt telkens in zeer kleine stapjes. Het welzijn van je Pawvriendje staat bij mij voorop, Ik werk op een vriendelijke open manier met begrip voor het pawvriendje en zijn/haar verzorger(s).

Picture4

Het vacht/huid & gedrag traject is er voor verzorgers die :

 • Moeilijkheden ervaren in de vacht/huid verzorging van hun Pawvriend omdat deze dit niet toelaat.
 • Een pup hebben en op de juiste manier willen leren de vacht/huid te verzorgen van hun pup.
 • De grenzen van hun Pawvriend willen leren respecteren.
 • Het welzijn van het Pawvriendje staat voorop. Zowel fysiek als mentaal.
 • Hun Pawvriend willen laten nakijken bij een dierenarts als er vermoeden is van lichamelijk ongemak.
 • Begrijpen dat niets voor niets komt en dat de handen uit de mouwen gestoken dient te worden.

Praktisch

Het vacht/huid & gedrag traject vraagt een investering van €650. Dit traject bevat 6 praktijksessies van 45 min.  Deze consulten gaan door in het salon of bij u thuis. Aangezien de context altijd mee dient te spelen in het lezen van gedrag, kan het zijn dat het in het salon wel lukt om het Pawvriendje te verzorgen, maar in de context thuis niet. Dan passen wij de plaats waar de praktijk doorgaat af op je Pawvriendje 

Tijdens dit gehele traject is er een whatsapp ondersteuning. Reiskosten binnen Dessel zijn gratis, daarbuiten €0,40 p/km vanaf Dessel.  Beslis je in je laatste consult nog een los consult nodig te hebben dan krijg je deze aan €75 ipv €90.

Belangrijk: deze consulten zijn duurder dan alle andere losse consulten.

Puppy begeleiding traject

Het puppy begeleiding traject is niet gebaseerd op de traditionele training en trucjes aanleren. Je leert hoe je je pup kan begeleiden naar een volwassen Pawvriend.

In het puppy begeleiding traject leer je onder andere: het natuurlijke gedrag van je pup, hondentaal, grenzen geven, alleen leren zijn, zindelijkheid, verzorging, socialiseren, het bij jou komen en dit met realistische verwachtingen.

Je gaat ook leren je gevoel te volgen, wat jou hart je zegt, in de plaats van al de niet professionele meningen en adviezen.

Dit puppy begeleiding traject is een individueel traject, net omdat iedere pup anders is, op deze manier kan ik jullie beter helpen en beter inspelen op vragen, het traject sturen en specifieker op jullie afstemmen.

Het puppy begeleiding traject bestaat uit :

Het puppy begeleiding traject bestaat uit 4 consulten die doorgaan bij jullie thuis.

 • Alle consulten bestaan uit 30 min. Dit is tijd die ik vrij maak voor jullie en dan ben ik er ten volle voor jullie.
 • Een telefonisch onderhoud of via berichten (whatsapp) gedurende het volledige traject.
 • Het is aangewezen de afspraken van dit traject van te voren in te plannen in onze beide agenda’s.
 • Denk je na dit traject meer consulten nodig te hebben dan kan dat altijd met losse consulten van 1h aangevuld worden (die je eventueel opsplitst in 30 min).

 

Picture5

Dit puppy begeleiding traject is voor verzorgers die

 • Naar puppy begeleiding zoeken die anders is en 1 op 1 is.
 • Welzijn van de pup op de eerste plaats zetten.
 • Op het tempo van de pup willen werken.
 • Zich 100%  willen verdiepen in de taal van hun pup.
 • Hun pup willen laten nakijken bij een dierenarts bij vermoeden van lichamelijk ongemak.
 • Bye bye heeft gezegd tegen de dominantie theorie of dit wil doen.
 • Open staat voor nieuwe inzichten.

Praktisch

Dit puppy begeleiding traject vraagt een investering van jullie van €240. Reiskosten in Dessel zijn gratis, daarbuiten €0,40 p/km vanaf Dessel. Vinden jullie het nodig om na dit traject nog losse consulten nodig te hebben en beslis je dit op het einde van het 4e en tevens laatste consult dan krijg je deze losse consulten aan een prijs van €65 ipv €80. 

In het trimsalon

In het trimsalon werk ik op een vriendelijke open manier met begrip voor het gevoel van het pawvriendje. Ik houd rekening met het volledige welzijn van je Pawvriendje: fysiek én emotioneel. In deze manier van werken horen dus geen dominante theorieën thuis. Het emotionele welzijn staat ook in het salon voorop ! Denk jij er ook zo over en heeft je Pawvriend deze aanpak nodig of wil jij je Pawvriend deze aanpak gunnen dan zijn wij een match !

Waarvoor kan je terecht in het salon en wat mag je verwachten :

Waarvoor kan je niet terecht in het salon en wat mag je verwachten :

 • Herhaaldelijk je Pawvriend naar het salon brengen met knopen en klitten, na een deskundige en professionele uitleg hierover. 
 • Vasthouden aan de dominantie theorie.
 • Geen rekening houden met de adviezen die gegeven worden.
 • Geen vervolgafspraak inplannen.
 • Past onze visie niet bij je doelen, dan zijn wij geen match.
 • Herhaaldelijk je Pawvriend met vlooien en andere parasieten naar het salon brengen.
 • Herhaaldelijk niet nakomen van gemaakte afspraken zonder te annuleren.
 • Loopse teven zijn vaak uit hun doen daarbovenop brengen zij ongewild onrust bij intacte reuen.
 • Herhaaldelijk vragen naar gedragsadviezen die niet gerelateerd zijn aan het salon. Daar kan je de losse consulten voor raadplegen, of de meer specifieke trajecten.

Hondenprofessionals Hondentrimmers/ster

Huid en vachtverzorging is belangrijk voor ieder Pawvriendje, dat weet jij als hondentrimmers/ster maar al te goed. Een beroep dat je koos uit de liefde voor de Pawvrienden. Maar het vak is niet altijd rozengeur en maneschijn, het is hard werken en soms zelfs gevaarlijk… Niet altijd laat ieder Pawvriendje zich goed verzorgen, wat vaak voor frustratie zorgt bij jou als professional en bij het Pawvriendje.

Je zal dan wel met veel vragen zitten,:

 • hoe los ik dit op?
 • wat kan ik doen?
 • wat moet ik doen?
 • wat doe ik fout?
 • waarom doet hij/zij wat hij/zij doet….?

Heb jij hulp,advies,begeleiding nodig in dat onderwerp? Hulp is onderweg, Yes !

Ik kan je hierin helpen, als gediplomeerd hondentrimster en als gecertificeerd hondengedragsbegeleider kan ik je helpen/begeleiden, om met deze groep Pawvrienden te werken. Ik werk op een vriendelijke open manier met begrip voor het pawvriendje en zijn/haar verzorger(s). Ik werk welzijnsgericht door middel van begrip, duidelijkheid en vertrouwen.

Omdat ik zelf  met zooveeeel vragen zat in het prille begin dat ik begon te trimmen, toch was mijn pad al uitgestippeld. Ik wist hoe ik wilde werken in het salon, dus ontwikkelde ik een manier van werken, het moet dicht blijven bij mijn opleiding als hondengedragsbegeleider en als gediplomeerd trimster, maar vooral bij mijzelf. Het was een bewogen pad, met vallen en opstaan waar ik altijd alleen aan gesleuteld heb en dit tot wat het nu is ! Ik merkte bij collega die het regelmatig moeilijk hadden en vroegen; hoe om te gaan met Pawvrienden die zich moeilijk tot niet lieten verzorgen. Dat zette mij aan het denken..

En nu is dit traject ontstaan om hondentrimmers/ster in te begeleiden.

Picture7

Na dit traject weet jij

 • Wat de Pawvrienden je te zeggen hebben. 
 • Wat te doen, te reageren bij Pawvrienden die het moeilijk hebben.
 • Wat jij de eigenaren kan meedelen, als het niet lukt met hun Pawvriendje te werken,zonder hen aan hun lot over te laten.
 • Hoe je de eigenaren kan helpen/begeleiden.
 • Wanneer je kan beslissen om de verzorger bij de trimbeurt van hun Pawvriend te laten blijven, en hoe je dit dan aanpakt.

Dit traject is voor trimmers/ster die

 • Voor trimmers/ster die anders durven gaan werken dan wat zij gewoon zijn.
 • Voor trimmers/ster die open naar zichzelf durven en willen kijken.
 • Voor trimmers/ster die open en durven kijken naar hun manier van werken.
 • Voor trimmers/ster die niet willen vasthouden aan “hij/zij moet”.
 • Voor trimmers/ster die het anders willen gaan doen in de toekomst.
 • Voor trimmers/ster die het durven om het anders te doen.
 • Voor trimmers/ster die open minded zijn.
 • Voor trimmers/ster die mee willen zijn in de moderne denkwijze en werkwijze.

Praktisch

Deze cursus vindt plaats bij jou in het salon en vereist een investering van €5.000. Dit is een vervolgcursus van de online cursus. Deelnemers die de online cursus volgen, kunnen profiteren van een korting van 50% op deze prijs. De reiskosten binnen Dessel zijn nog steeds gratis, daarbuiten wordt €0,40 per kilometer vanaf Dessel in rekening gebracht.

Dit traject bevat 2 volledige dagen van 10h tot en met 15h. Na 15h deel ik je mijn bevindingen en stuur ik je bij waar nodig, per hond die je verzorgd hebt in de tijd dat ik bij je was, dit is ook de moment om vragen te stellen.

De dagen dat ik bij je ben doe jij gewoon je werk zoals je het altijd doet. Wij spreken met elkaar tussen 2 honden door, niet tijdens het werk dat je met een Pawvriend aan het werk bent. Je zorgt ervoor dat je om 15h even kan stoppen om +- 1h een gesprek te hebben over het afgelegde traject. De data worden +- 3mnd op voorhand afgesproken.

Jij kiest zelf of je het traject graag op 2 aaneensluitende dagen hebt of verspreid over 1 week. De voorkeur gaat naar 2 aaneensluitende dagen, dat is intensiever en daarom ook effectiever. Natuurlijk in de praktijk gaat het niet altijd zoals men wil, dat is geen ramp.

Je bezorgt mij 2w op voorhand de Pawvrienden die je gaat verzorgen de dagen dat ik bij ben dat wil zeggen, de naam, het ras, de leeftijd.

Opleidingen

 • Hondengedragsbegeleider / Hondenopvoeder  2018 Geert De Bolster
 • Hondengedragsbegeleider / Specialist probleemgedrag 2019 Geert De Bolster
 • Diploma hondentrimmen Syntra 2020
 • Workshop Engelse Cocker  Natasja Timmermans 2019
 • Demo Engelse Cocker Natasja Timmermans 2019
 • Workshop mix kleine rassen 2019
 • Workshop ras naar eigen keuze (poedel) 2019
 • Demo workshop Berner Sennen 2019
 • Spelen met de tondeuse 2020
 • Workshop Asion salon style 2022
 • Webinar scheidingsangst bij de hond
 • Zweedse universiteit voor agrarische wetenschappen 2022
 • Lezing geholpen hond    Pascalle Roullaux 2022
 • Workshop Engelse Cocker      Carmen Machiels 2022
 • Kyno Congress 2022
 • Lezing verlatingsangst bij de hond 2022
 • Lezing vacht en vel 2022
 • Workshop EHBO in het trimsalon 2022
 • Workshop efficiënt trimmen 2022