Welzijnsgericht trimsalon & gedragstherapie voor Pawvrienden door middel van begrip,management, duidelijkheid en vertrouwen.

Checklist om een trimsalon te vinden voor “the long-term”

Hierbij geef ik je graag een checklist mee om je zelf te helpen zoeken naar een trimsalon dat voor jullie (= jij en je Pawvriendje) “het” trimsalon  kan  worden op lange termijn. 

Als je weet dat vele Pawvrienden niet graag aangeraakt worden door individuen die hij/zij niet kent kan dit wel eens voor grote stress zorgen bij je Pawvriend.

Dit kan zich gaan uiten in dat hij/zij zich na verloop van tijd niet meer wil laat behandelen…. Dat vele Pawvrienden zich niet graag laten aanraken door individuen waar hij/zij geen band mee heeft, komt voort uit wetenschappelijk onderbouwde studies.

 Ik merk in de praktijk wel eens dat er nogal wat “salon gehopt” (= van het ene salon naar het ander) wordt, tot groot verdriet van je Pawvriend, want die moet het maar ondergaan. Ik snap dat het niet evident is om een geschikt trimsalon te vinden waar jij maar ook je Pawvriend een klik mee heeft. En net omdat ik begaan ben met het volledige welzijn van Pawvriendjes wil ik je graag helpen met deze checklist.  Dit wil niet zeggen dat mijn salon en jullie een match zullen vormen, en dat is ok ! Dat is ook niet de reden waarom ik deze checklist in het leven heb geroepen. Nee juist om Pawvrienden en jij als verzorger  te helpen naar de zoektocht naar een voor jullie “zo ideaal” mogelijk trimsalon, zodat je Pawvriendje steeds door dezelfde trimmer/trimster verzorgd kan worden. 

Bij het bekijken van deze checklist vink je aan wat je belangrijk vind en dan krijg je al wat meer zicht op wat jullie (=jij & je Pawvreind) belangrijk vinden.  Neem je tijd en denk na over wat je belangrijk vind en ga niet als een wilde zo maar zaken aan vinken. 

Tip
Je kan de socials van bepaalde trimsalons (die je in het oog hebt) bekijken of hun website (als men deze heeft) dat levert ook al een mooi beeld op van de werking binnen een trimsalon. Misschien voel jij je beter als je het salon al eens telefonisch kan contacteren en kunt vragen wat hun visie is als dit niet duidelijk is via de socials of website. Let wel op, het is niet omdat je vrienden of familie naar een bepaald salon gaan dat dit ook meteen voor jullie een match kan zijn.  Zo hopelijk heb ik je hiermee al op gang gezet verder wens ik jullie een fijn trimsalon toe waar jij en je Pawvriend zich goed voelen!

Wil jij weten of wij een match kunnen zijn in het trimsalon of als hondengedragscoach? Check dan mijn socials & mijn website of neem  vrijblijvend telefonisch contact op!